Szomorú szívvel értesültünk arról a tragédiáról, ami Hajdúszoboszlón megesett. De még elkeserítőbb az, hogy egy képvelő Úr feleségének temetésén nem jelennek meg képviselőtársai, csak azért, mert az más színekben jutott be az Önkormányzatba, mint  a többség. 
Melléklejük Bacskai Gergő az üggyel kapcsolatosan magánemberként tett nyilatkozatát, remélve azt, hogy Hajdúszoboszló polgármestere által befolyásolt érdekszféra nem fog megkérni ennek a cikknek az eltávolítására. Illetve, hogy nem fog polgári peres eljárást indítani ellenünk (bár ebben reménykedünk). 

Nyílt levél a "városvezetéshez"

Polgármester Úr, Jegyző Úr! 

Önök a mai napon felrúgták az etikett összes írott és íratlan szabályát azzal, hogy egy több, mint egy évtizede folyamatosan önkormányzati képviselő embertársuk, kollégájuk házastársának temetésén semmilyen formában nem jelentek meg. Önök, a nagy humanisták ezzel a tettükkel a megosztó gyűlöletpolitika egy olyan mélypontjára jutottak, melynél - bízom benne - nincsen lejjebb. 

Önök ezzel a cselekedetükkel félretették mindazt, amely miatt embernek, gentleman-nek érezhetnék magukat. Önök jelenleg nem képviselnek többet, mint azt az erkölcsi alvilágot, amelynek csatlósaiul szegődtek, azt a szellemi árnyékhadsereget melynek fegyverhordozóivá silányodtak. Kérem, álljanak szembe egy tükörrel és gondolkozzanak el azon, hogy vajon ez-e az az út, amelyet felelős városvezetőként járniuk kell. Azt nem kérem, hogy szégyelljék magukat, Önökből a szégyenérzet legalább másfél évvel ezelőtt kiveszett.

Pólus Média