A következő napokban is enyhe marad az időjárás, több helyen 10 Celsius-fokig is melegedhet a levegő. Miklós napján sem várható számottevő csapadék, csak helyenként fordulhat elő szitálás - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.
Pénteken az ország nagy részén túlnyomóan borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz, de főként délen, délkeleten, illetve északnyugaton átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Számottevő csapadék nem várható, azonban helyenként szitálás előfordulhat. Általában mérsékelt marad a légmozgás, de nyugaton, északnyugaton megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Szombaton az ország nagy részén borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható, szitálás is előfordulhat. Csak néhol süthet ki a nap. A leghidegebb órákban 1-6 fok lehet. Napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.

Advent második vasárnapján, Miklós napján is csak helyenként lehet szitálás. Nagyobbrészt borult idő várható, de kisebb körzetekben átmenetileg csökkenhet a felhőzet. A minimumhőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 5 és 10 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI