Akkor is egy tévéműsorban magyarázta el, hogy minden nőből lehet értelmes asszony, de ehhez férfi kell - önmagában nem alakul ki.Akkor is egy tévéműsorban magyarázta el, hogy minden nőből lehet értelmes asszony, de ehhez férfi kell - önmagában nem alakul ki.
"Én az asszonyokat szeretem, na most ez nem azt jelenti, hogy mind legyen férjes, hanem én azt szeretem, ha egy nő kész van és tisztában van magával" - mondta 15 évvel ezelőtt Kovács Ákos Ernyei Bélának a nőkről, a köztévé egyik műsorában. 

A dalszerző-énekes a "bombanőkről" is kifejtette a nézeteit: "Aztán vannak a bombanők, akik jönnek-mennek, meg akik fogva tartják az ember tekintetét rövidebb hosszabb ideig. (...) 

"A bombanő buta, mert a szépség, az önmagával való foglalatoskodás és a szépséggel kapcsolatos férfiúi érdeklődés kivédése elette az idejét attól, hogy más is lehessen, mint bombanő."

Lehet belőle értelmes asszony, mint ahogy minden nőből, leányból lehet, de - ez egy férfisoviniszta kijelentésnek tűnő kijelentés lesz - ehhez férfi kell, ez önmagától nem alakul ki.

A 15 évvel ezelőtti interjú:


Ákos nemrég az Echo TV egyik műsorában beszélt a nők szerepéről. A nyilatkozat nagy port kavart, a Telekom például felbontotta vele a támogatói szerződését, a kormány pedig a Telekommal bontott szerződést.