Tévedésből Ivan Vrdoljak gazdasági minisztert idézte be a horvát főügyészség korrupcióellenes hivatala (USKOK) kihallgatásra az ugyanolyan nevű horvát futballista helyett.
Az USKOK Zdravko Mamic, a Dinamo Zagreb labdarúgócsapat vezérigazgatója ügyében vizsgálódik, aki átigazolási szabálytalanságok gyanúja miatt van előzetesben. A minisztert a zágrábi klub volt játékosával, egy 32 éves focistával tévesztették össze, aki jelenleg a varsói Legiában játszik. 

Csak akkor derült fény a tévedésére, amikor a miniszter megjelent a rendőrségen. Ivan Vrdoljakot előző nap telefonon hívta fel a ügyet vizsgáló tiszt. 

A miniszter újságíróknak elmondta: állampolgári kötelességének tett eleget, amikor csütörtökön megjelent a kihallgatáson. 

"Amikor kiderült a személyazonosság-csere, mindenki nagyon kellemetlenül érezte magát, de nagyok szakszerűen és udvariasan jártak el" - tette hozzá. 

A tévedést megerősítette a rendőrség igazgatósága, és nyilvánosan is elnézést kértek a minisztertől - adta hírül a horvát sajtó.

Forrás: MTI