Vegyesen zártak a vezető ázsiai börzék szerdán, a még nyitva tartó tőzsdék irányadó mutatói a keddi zárószint alatt mozogtak.
Ázsiában mínuszban indult a kereskedés elsősorban azokra az elmúlt napokban ismertetett adatokra, illetve előrejelzésekre, hogy lassult a globális gazdasági növekedés. Napközben a térség néhány tőzsdéjén változott a trend, ami részben arra vezethető vissza, hogy a kora reggel ismertetett adatok szerint a vártnál jelentősebben lassult Kína ipari termelése, ami elemzők egy részese szerint arra készteti majd az ország jegybankját, hogy kamatot csökkentsen, a kormány pedig új gazdaságélénkítő intézkedéseket hoz.

 Tokióban a Nikkei-225 index 0,10 százalék emelkedéssel 19 691,39 ponton fejezte be a napot. 

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,03 százalék, az ausztrál 0,46 százalék pluszban, a tajvani 1,43 százalék mínuszban fejezte be a napot.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,38 százalék, a sanghaji börze 0,51 százalék csökkenést jelzett a keddi záróértékhez képest.

Tokiói tőzsdezáráskor a nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta hordónkénti ára 4 cent emelkedéssel 43,68 dolláron állt.

Forrás: MTI