A hatvanas-hetvenes évek tökéletes testű szexszimbóluma bár önérzetesen helyre tette Hugh Hefnert, és a Playboy kedvvért sem dobott le magáról minden ruhát, azért leginkább bikinis és fürdőruhás szerepeivel írta be magát a filmtörténetbe. A hetvenöt éves, továbbra is őrületesen jó formában lévő színésznő most elmesélte, hogy mit köszönhet az Egymillió évvel ezelőtt című filmben viselt, cafatokra szaggatott szerelésének, és hogy miért nem sikerült egyik házassága sem a négyből.
Raquel Welch alakításaival a maradandó filmművészeti alkotásokat ugyan elkerülte, de rengeteg filmben szerepelt, és olyan sztárok oldalán is megfordult, mint Frank Sinatra, Vittorio De Sica és Jean-Paul Belmondo. A hetvenöt éves, továbbra is bődületesen csinos színésznő a Piers Morgan’s Life Stories című beszélgetős tévéműsorban mesélt arról, hogy milyen érzés volt egy egész nemzedék álomnőjének lenni.

„Minden egyes ember tudta, hogy ki vagyok” – érte a sokkoló felismerés a színésznőt, amikor az Egymillió évvel ezelőtt című fantasy bemutatója után kiment az utcára. A dinoszauruszok és ősemberek között játszódó filmben Welch egy szőrmeszegélyes, bikininek látszó szerelésben akciózott, és a leleményes alkotók a róla készült fotókkal igyekeztek becsábítani a nézőket a mozikba.
Welch egyáltalán nem bánta, hogy az érdeklődés középpontjába került, és a film premierjét követő években újra és újra megmutatta tökéletes alakját. A teljes meztelenségre azonban még maga a Playboy-pápa, azaz Hugh Hefner sem tudta rávenni. „Hugh nehezményezte, hogy se a melleim, se a fenekem nem látható a képeken. Közöltem vele, hogy ebben állapodtunk meg, amivel persze ő is tisztában volt.” A vörös fürdőruhás Welchről készült fotók így is meglehetősen szexisre sikerültek, hiába találta őket unalmasnak a telhetetlen Hefner.

Welch egyébként sosem tartotta magát különösebben szexinek, és nem igazán értette a hatalmas őrületet, amit megjelenésével keltett. A gyönyörű színésznő négyszer ment férjhez, de mindegyik házassága válással végződött. „Minden alkalommal szerelmes voltam, és úgy éreztem, hogy az adott férfival fogom leélni az életemet, de nem így alakult” – mesélte Welch, aki szerint a legtöbb férfi nehezen viseli, hogy remekül elboldogul egyedül is.
A nyolcvanas évektől kezdve Welch a filmezésről átnyergelt az alakformáló videók készítésére, majd paróka- és ékszerkollekcióival futott be. A nézők legutóbb a Miami helyszínelők című sorozatban láthatták a remek formában lévő színésznőt.