Ismét nyereséges negyedévet zárt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt., a társaság a harmadik negyedévben 197 millió forint adózás utáni eredményt ért el, míg az előző év azonos időszakában 256 millió forint vesztesége volt - közölte a biztosító a tőzsde honlapján kedden.
A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján készült konszolidált jelentés szerint a csoport adózott eredménye idén az első háromnegyed évben 786 millió forint volt, ami 911 millió forinttal több az előző év azonos időszakának újra megállapított eredményénél, ami 125 millió forint veszteség. A társaság teljes átfogó jövedelme 831 millió forint nyereség.

A CIG díjbevétele az első háromnegyed évben 12,372 milliárd forintot tett ki, ami a 2014-esnél 8 százalékkal több. Ebből 9,340 milliárd forint a befektetéshez kötött életbiztosítás, ezen belül 1,308 milliárd forint a nyugdíjbiztosítás volt.  A hagyományos életbiztosítások 353 millió forintot  tettek ki, 135 millió forint volt az egészségbiztosítások értéke. A nem-életbiztosítások bruttó díjbevétele 2,544 milliárd forintot ért el, ami 33 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, elsősorban a casco-állomány megnövekedett új értékesítésének eredményeként.

Az életbiztosítási portfolióban az értékesített szerződések első éves díjaiból származó bruttó díjbevétel 26 százalékos éves növekedéssel 1 585 millió forint lett, elsősorban a BM csoportos életbiztosítási szerződésnek és a nyugdíjbiztosítások értékesítésének köszönhetően. A megújításokból származó 2015. évi első három negyedév bruttó díjbevétele 6,675 milliárd forint, szemben az egy évvel korábbi  7,349 milliárd forinttal. A portfolióban a korábbi években kötött szerződések megújítási díjainak csökkenése lelassult, az előző évi 22 százalékos csökkenés 9 százalékra mérséklődött a jelentés szerint.

A CIG Pannónia összes működési költsége mintegy 3,89 milliárd forint volt az első háromnegyed évben, amiből 2,570 milliárd forint a fizetett megbízási díj, jutalék és egyéb szerzési költség.

A CIG Pannónia részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a hétfői tőzsdenapot 151 forinton zárta, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 212, a legalacsonyabb 135 forint volt.

Forrás: MTI