Novák Előd Jobbik-alelnök valótlanságot állít azzal, hogy Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos péntek délutánra elfogadta a meghívását az ingyenes internet bevezetéséről szóló személyes konzultációra - közölte a Nemzeti Konzultáció Titkársága (NKT) pénteken az MTI-t.

Az NKT azt követően adta ki közleményét, hogy Novák Előd tájékoztatót hirdetett azzal a címmel, hogy "Deutsch Tamás, az internetről szóló nemzeti konzultációért felelős miniszterelnöki biztos elfogadta a meghívását péntek 14 órára az ingyenes internet bevezetéséről szóló személyes konzultációra".

Az NKT közlése szerint Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos fontosnak tartja, hogy tájékoztassa a parlamenti pártok képviselőit az InternetKon eredményeiről. Ezért döntött úgy, kezdeményezi, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága ülésének napirendjén szerepeljen az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció tájékoztatója. Ez az alkalom a közvetlen párbeszéd lehetőségét is megteremti. 

A NKT Novák Elődöt több alkalommal is hivatalosan tájékoztatta arról, hogy a parlamenti pártokkal történő szakmai egyeztetésre a gazdasági bizottság ülésén kerül sor, melyet a Jobbik parlamenti képviselője tudomásul vett.

Deutsch Tamás, az InternetKon vezetője ismételten sürgetni fogja, hogy mielőbb a bizottság ülésének napirendjén szerepeljen az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció tájékoztatója - tartalmazza a közlemény.

Forrás: MTI