Az MSZP gazdálkodása tiszta és átlátható, ezért minden eszközzel támogatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vizsgálatát a párt józsefvárosi szervezeténél, és várja azt is, hogy a hatóság mikor rendel el vagyonvizsgálatot a gyanús körülmények között meggazdagodott fideszes és KDNP-s politikusoknál.
Az ellenzéki párt szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében arra reagált, hogy a Magyar Idők szerint a NAV Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatósága nyomozást indított a józsefvárosi MSZP-s feketekassza ügyében számvitel rendjének megsértése és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A szocialisták közölték: bíznak abban, hogy az adóhatóság célja valóban az igazság kiderítése, annak ellenére, hogy "a szervezetet egy olyan elfogult és adóügyi kérdésekben járatlan Fidesz-politikus irányítja, mint Tállai András".

Hozzátette: az MSZP elkötelezett abban, hogy az adózás alól senki nem bújhat ki, ezért a gyorsan gyarapodó vagyonok és luxuséletek hátterét fel kell deríteni. A listát hosszan sorolhatnánk a 200 milliós luxusvillában lakó Szijjártó Pétertől egészen a kormányfői jövedelménél sokkal többet költekező Orbán Viktorig - írták.

Forrás: MTI