Átverésnek tartja az MSZP a kormány gyermekvédelmi törvény módosítását kezdeményező javaslatát.
"A hangzatos kommunikáció mögött ismét csak hamis ígéreteket és hazugságokat találtunk" - írta Bangóné Borbély Ildikó, a Népjóléti bizottság szocialista tagja pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az ellenzéki képviselő bírálatként azt írta: a javaslat a szünidei étkeztetést nem minden szegénységben élő gyermek számára biztosítja, és az csupán napi egy étkezést jelent; a rászoruló iskolásoknak az őszi, téli és tavaszi szünetekben elég lenne mindössze két munkanapon biztosítani az étkeztetést.

A most következő téli szünetre semmilyen megoldást nem tartalmaz a javaslat, amely nem foglalkozik a három év alatti, intézménybe nem járó gyermekekkel sem - folytatta kifogásait Bangóné Borbély Ildikó, aki felrótta azt is, a hétvégi étkeztetés megoldása egyáltalán nem szerepel a kormány javaslatában, pedig Balog Zoltán miniszter közlése szerint nemrég arra is megoldást ígért.

Az MSZP gyermekéhezés felszámolását célzó javaslata nemcsak a szünidei napokra írná elő a rászoruló gyermekek étkeztetésének biztosítását, hanem az év 365 napjára - hívta fel a figyelmet.

Forrás: MTI