Az LMP szerint a kormány az állami támogatásokkal zsarolja a budapesti városvezetést, aminek egyértelműen a főváros lakói lesznek a vesztesei.

Csárdi Antal, az LMP budapesti képviselője mondta ezt pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján, amelyen Tarlós István főpolgármester napközben tarott nyilatkozatára reagált.

Az ellenzéki politikus szerint a kabinet mindig csak "annyi pénzt csepegtet", amivel Budapest működése még éppen fenntartahtó, miközben százezrek utaznak a kritikus állapotú 3-as metrón, a megyei jogú várásoknak pedig "két kézzel szórják a pénzt".

Az LMP-nek az nem fájna, ha a kormány zsarolása miatt a fideszes polgármesterek elvesztenék a következő választásokat, ugyanakkor azt nem tudja elfogadni, hogy a tömegközlekedéssel utazókat többletköltségekkel terheljék - fejtette ki.

Csárdi Antal szerint ebből a helyzetből párjtuk azon javaslata jelentené a kiutat, amely a BKV finanszírozásának harmadát az államra, másik harmadát a fővárosra, egy ugyanekkora részt pedig a jegybevételekre építené, miközben a költségek fedezésébe az agglomerációt is bevonnák.

Forrás: MTI