Vádat emeltek azzal az öt szegedi férfival szemben, aki júniusban kirabolt egy szíriai határsértőt a Tisza-parti városban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.
Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a vádlottak közül ketten június 28-án megállapodtak a Szegeden sétáló szíriai állampolgárral abban, hogy 350 euró (110 ezer forint) ellenében Budapestre szállítják, és tankolásra 200 euró előleget kértek tőle. A vádlottak már ekkor sem akarták a sértettet elfuvarozni, egyikük az átadott pénzzel el is ment.

A gépkocsiban maradó vádlotthoz és a sértetthez csatlakozott három szegedi férfi, és elhatározták, megszerzik a migráns értékeit. Egyikük magát rendőrnek kiadva próbálta megmotozni a sértettet, és amikor ő ellenállt, a társai lefogták, majd elvették az oldaltáskáját, benne 400 ezer forintnyi értékkel.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség az egyik vádlottat csalás vétségével, míg a többit csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolja, ők előzetes letartóztatásban vannak.

Forrás: MTI