Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

A nagyobb változékonyságot okozó légköri képződmények továbbra is a kontinens nyugati és északi vidékei felett fejtik ki hatásukat. A Brit-szigeteken, a Skandináv-félszigeten sok a felhő, északnyugaton az eső is esik. Összefüggő felhőzet borítja az Ural előterét is, ahol több helyen havazik. Ugyanakkor a szárazföld nagyobb részének időjárását továbbra is - már napok óta - magasnyomás alakítja. Közép-Európában az éjszaka képződő köd feloszlása után nagy területen csendes, napos az idő, tartós köd csak kisebb körzetekben fordul elő. A hőmérséklet területi eloszlása semmi rendkívüliséget nem mutat; a napos mediterrán térségben még 20 fok fölé melegszik fel délutánra a levegő, nem meglepő módon pedig Oroszország északi vidékén alig emelkedik 0 fok fölé a csúcsérték. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható; napos és ködös körzetek egyaránt lesznek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:

Éjszaka a többnyire derült ég alatt sokfelé képződik köd, nagyobb valószínűséggel az Alföldön és a Dunántúl déli felén. Csütörtökön napközben az ország nagyobb részén kisüt a nap, de lesznek tartósan párás, ködös körzetek is, nagyobb eséllyel a Dél-Alföldön. Hulló csapadék nem lesz. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -6 fok között alakul,a magasabban fekvő helyeken lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a tartósan ködös részeken 10 fok alatt, a napos területeken 15 fok közelében valószínű.

Forrás: MTI