Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

Kontinensünk északi részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el, amelynek hatására ott, illetve a hozzájuk tartozó frontok mentén erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, északkeleten havazik. Sekély ciklon alakítja a Pireneusi-félsziget időjárását, emiatt arrafelé is felhős, több helyen csapadékos az idő. Európa más tájainak időjárását döntően anticiklon határozza meg. A magasnyomás területén az éjszaka képződött köd feloszlása után sok a napsütés, de helyenként tartósabban megmarad a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Számottevő csapadékról nem érkezik jelentés, néhol jelentéktelen szitálás előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északon és keleten 10, az Urál előterében 0 fok alatt alakul. Szárazföldünk más tájain a csúcshőmérséklet általában 11 és 21 fok között változik, csak a Pireneusi-félsziget déli részén van ennél melegebb, ott kora délutánra 22, 25 fok közé melegszik fel a levegő. Kedd estig a Kárpát-medence időjárásában lényeges változás nem várható.

Várható időjárás az ország területén kedd estig:

Az éjszaka sokfelé képződő köd fokozatosan feloszlik, ezt követően hosszabb-rövidebb időre kedden is kisüt a nap, de főleg az Alföldön helyenként tartósabban megmarad a köd, illetve az alacsonyszintű rétegfelhőzet. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak északnyugaton élénkül meg a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között várható, csak a magasabb helyeken lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 7 és 14 fok között alakul, a tartósabban ködös részeken lesz a hidegebb.

Forrás: MTI