Újabb hat fiatal induló jutott tovább a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató pénteki műsorából a középdöntőbe - közölte a műsor kommunikációjával megbízott cég hétfőn az MTI-vel.
A Duna Televízió és a Hagyományok Háza által közösen szervezett tehetségkutató harmadik elődöntőjében tizenkét produkciót láthattak a televíziónézők. 

Közülük Vincze Hunor és Hoksz Attila táncos szólista, a Borbolya csoport táncegyüttes, a Bukrok Énekegyüttes, ifj. Ürmös Sándor hangszeres szólista és a Cseppforrás Néptáncegyüttes jutott a középdöntőbe - olvasható az összegzésben.


A harmadik elődöntő sztárfellépője a különleges stílusokban mozgó ExperiDance volt. A 15. születésnapját ünneplő táncegyüttes a Fölszállott a páva kedvéért visszatért a gyökerekhez, a néptánchoz. A Kedvenceim című koreográfiát összeállító Román Sándor a gyermekkoráról mesélt az ifjúságnak, de azt is elárulta, hogy táncosai számára mennyire fontos a néptánc szeretete.

A Fölszállott a páva első középdöntőjét december 4-én rendezik meg, így a november 27-i elődöntőben az utolsó hat továbbjutó helyért versengenek a táncos és énekes gyerekek. 

Forrás: MTI