A Fidesz szerint a teljes ellenzék a magyar gazdatársadalom ellen fordult.
Győrffy Balázs kormánypárti országgyűlési képviselő, az agrárkamara elnöke ezt arra reagálva mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján, hogy az ellenzék nem támogatta a földforgalmi törvény módosítására tett előterjesztését.

Az ellenzék nem a gazdákat segítő kétharmadhoz csatlakozott, hanem létrehozta "a gazdaellenes egyharmados ligát" - fogalmazott a fideszes politikus, megjegyezve: "ez egyébként olyan fontos volt például a Gyurcsány-féle csapatnak, hogy megszakították parlamenti távollétüket".

Győrffy Balázs szerint az ellenzék "a magyar nagygazdaságok, Simicska Lajos és érdekeltségi köreinek kiszolgálójává" vált, szemben a gazdatársadalom érdekeivel.

Az Országgyűlés keddi döntésével - 128 igen szavazattal, 43 nem ellenében, 24 tartózkodás mellett - lehetővé tette a haszonbérbe adott termőföldek bérleti díjának időszakonkénti felülvizsgálatát. Az előterjesztésnek és az összegző módosító javaslatnak azonban voltak kétharmados többséget igénylő - a sarkalatosságra és a visszamenőlegesség szabályozására vonatkozó - passzusai is, ezek viszont nem kapták meg a kellő szavazatot, mert csak a kormánypártok támogatták.

Forrás: MTI