Vasárnap az albán, a román, a német és a lengyel válogatott biztosította helyét a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokságon, így már 16 együttes részvétele biztos a 24 csapatos kontinensviadalon.
A magyar válogatott a harmadik helyen végzett csoportjában, és egyelőre 15 ponttal vezeti a csoportharmadikok ranglistáját, azaz közvetlenül kijutó pozícióban van, de két rivális még megelőzheti ezen a speciális tabellán, amelybe a hatcsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredmények nem számítanak bele.

A hétfőn záruló C csoportból Ukrajna és Szlovákia jelenthet veszélyt: előbbinek az előzéshez nyernie kell a címvédő Spanyolország ellen, azonban még ebben az esetben is Magyarország maradhat a legjobb harmadik, ha Szlovákia döntetlent játszik Luxemburgban és Macedónia nem győz Fehéroroszországban. A kedden befejeződő A csoportból Törökország lehet még legjobb harmadik, amennyiben hazai pályán begyűjti a három pontot a már Eb-résztvevő Izland ellen és Kazahsztán idegenben legyőzi Lettországot. A novemberi pótselejtező sorsolását vasárnap tartják.

A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak:

Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország

Forrás: mti