Nemzetközi kosárlabdatornát rendez 16 éven aluli fiúk részvételével a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia (DKKA) péntektől vasárnapig Székesfehérváron.
Az eseményt felvezető keddi sajtótájékoztatón Balássi Imre, az Alba Regia SC elnöke hangsúlyozta: a torna kiváló alkalom arra, hogy a játékosok és a szakemberek is lemérhessék, milyen munkát végeznek, és milyen erősségű a székesfehérvári utánpótlás.

Dávid Kornél, az akadémia névadója fontosnak nevezte, hogy a fiatal kosárlabdázók éles találkozókon, külföldi ellenfelek ellen játszhassanak, és az eredménytől függetlenül tanuljanak belőlük.

Matus Gábor, a DKKA sportigazgatója elmondta, hogy második alkalommal rendezik meg a tornát. Céljuknak nevezte, hogy évről évre több magyar csapatnak biztosítsanak nemzetközi megmérettetési lehetőséget. 

A European Youth Basketball League (EYBL) közép-európai régiójának A csoportjában a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia mellett parkettre lép a Szolnoki Olaj KK, a szerb KK Flash, a szlovák Povazska Bystrica, a kazah BC Barsy, a finn BC MuKi Helsinki, a Szeged, a román C.S. U-Mobitelco és a Rátgéber KA Pécs. A találkozókat a magyar szövetség újonnan épült edzőcsarnokában rendezik meg.

Az A csoport mellett a B-ben is kilenc csapat játszik egymással. A csoportok első két helyezettje jut a rájátszásba, ahol januárban újra megmérkőznek, majd a győztesek Rigában vívják a nagydöntőt.

Forrás: MTI