Piskóta:
7-8 tojás,
2ek víz,
7ek. cukor,
1 sütőpor,
6 ek liszt
Elkészítés:
Kisütjük a piskótánkat. A tojás fehérjét felverem. A sárgáját és a cukrot habosra keverem,majd a sütőport hozzáadom. Ezeket összetöltöm,bele a 6 ek liszt(kakao). A tepsit kivajazom,kilisztezem 180 fokon aranybarnára sütöm.
A piskótákból korong alakokat formázunk ha nincs más egy pohárral is megfelel.Vigyázzunk ne legyenek nagyok azok a korongok.
Krémhez:
3 tojássárgája,
3 dl tej,
50 dkg vaj,
25 dkg cukor,
1 cs van. cukor,
5 dkg liszt
Elkészítése:
A krémhez a tejnek a felét feltesszük a gázra forrni 25 dkg cukorral, A másik felét a tojással és liszttel simára keverjük. Majd ezt a 2 masszát sűrűre összefőzzük. Ekkor jöhet bele a van cukor.
Ha ez megvan a két pogácsa korong közé krémet teszünk,összeragasztjuk majd az oldalára is kenünk és kókuszreszelékbe forgatjuk!
0 Megjegyzések