Terjeszkedik Magyarország piacvezető média- és reklámügynökségi ügyviteli szoftver szállítója, a Smart Media Technologies Kft. A vállalkozás lehetőséget kapott arra 2015 júniusában, hogy 8,66 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével - a „Versenyképes IKT szektorfejlesztése” pályázati program keretében - megvalósítson egy 11,54 millió forint összköltségvetésű projektet.
A Smart Media Technologies Kft. a GOP 3.3.4 nemzetközi piacra lépést segítő program keretében sikeresen pályázott. Ennek a támogatásnak a célja, hogy az informatikai piacon dolgozó KKV-k külpiacra jutását elősegítse, valamint a Horizont2020 innovációs pályázatokon való részvételre felkészítse. 

A Smart Media Technologies egy olyan innovatív, IKT szektorban tevékenykedő szervezet, mely a média- és reklámpiac résztvevőinek belső ügyvitelét segítő adminisztrációs szoftverekkel támogatja ügyfeleit, automatizáltabbá, átláthatóbbá és egységesebbé téve az iparág folyamatait. A saját készítésű OCTOPUS moduláris szoftverük értékteremtő fejlesztés, mely a szokásos ügyviteli és könyvviteli modulon túl olyan modulokkal is rendelkezik, melyek ügyfél-specifikus egyedi fejlesztéseket tartalmaznak és újdonságot jelentenek az ügyviteli szoftverek piacán. A magyar vállalkozás termékei és szolgáltatásai iránt külföldön is potenciális kereslet várható.

„Célunk, hogy a média- és reklámiparág teljes vertikuma számára kínált szoftvermegoldásokkal és más innovatív fejlesztésekkel, magyarországi vezető szerepünk mellett, a nemzetközi piacnak is meghatározó reklámtechnológiai szolgáltatójává váljunk. Hiszünk benne, hogy az átláthatóság és a gyorsaság kézzelfogható megtakarítást eredményez, miközben erősíti a partnereink versenyhelyzetét.” – mondta Vámos Attila, alapító-tulajdonos.

Ez a támogatás rendkívül kedvező lehetőségeket nyújt a Smart Media számára, hiszen többek közt felmérésre kerül a potenciális H2020 konzorciális partnerek köre is.„A változást a cég életében a nemzetközi tevékenység megkezdése jelenti majd. Első nekifutásra a balkáni országok és a visegrádi négyek felé nyitunk.” – tette hozzá Vámos.