Szombat éjfélig regisztrálhatnak civil és egyházi szervezetek a KÖSZ! programra, amelyen keresztül az Új Európa Alapítvány támogatását lehet elnyerni középiskolások közösségi szolgálati programjához - mondta az alapítvány ügyvezetője az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Haáz Andrea elmondta: a leendő fogadó szervezeteknek szombat éjfélig csak regisztrálniuk kell a www.ujeuropaalapitvany.hu-n, a közösségi szolgálati program pályázatát november 15-éig kell majd benyújtani.

Közlése szerint az alapítvány célja, hogy minél több és jobb közösségi szolgálati program valósuljon meg, ezért az erre vonatkozó törvényi előírásokhoz képest nem szűkítették, hogy a támogatandó projekt mely területen valósuljon meg. Így az lehet például egészségügyi, oktatási vagy katasztrófavédelmi is, a programoknak csak a fantázia szab határt - fogalmazott.

A KÖSZ! programnak 20 millió forint a keretösszege, egy programmal 100, illetve 400 ezer forintos vissza nem térítendő támogatást lehet elnyerni.

A közösségi szolgálatot a 2012/2013-as tanévben vezették be Magyarországon. 2016. január 1. után csak az a diák kaphat érettségi bizonyítványt, aki teljesítette az 50 óra közösségi szolgálatot.

Forrás: MTI