Eszébe sem jutott még a visszavonulás Kimi Räikkönennek, ám azt el tudja képzelni, hogy a távolabbi jövőben is a Ferrari kötelékében maradjon.
Kimi Räikkönen (Fotó: xpbimages.com) 
Kimi Räikkönen 2007 és 2009 között három évet húzott le a Ferrari-istállónál, aztán bajnoki cím ide vagy oda, az olaszok félreállították. 2014-ben azonban mégis volt visszaút számára Maranellóba, ahol jövőre immáron hatodik szezonját kezdi meg. Bár csapattársai (Fernando Alonso és Sebastian Vettel) eddig felülmúlták teljesítményét, a Scuderia a nyáron újabb egy évvel meghosszabbította a szerződését. Hogy ezt követően mi lesz, egyelőre nem világos, de tény, többen is pályáznak a helyére: Romain Grosjean például főként emiatt szerződött a Haas-istállóhoz a következő évre.

2007 bajnoka azonban elmondása szerint még nem gondol a visszavonulásra. Hogy hány éve lesz még az F1-ben, maga sem tudja, azt viszont elárulta, ha folytatja, ha nem, a Ferrarihoz hosszabb távra is elkötelezheti magát. „A szerződésem szerint legalább egy évem még hátravan. Hogy ezután mi történik, majd meglátjuk” – nyilatkozta a finn az olasz Sky-nak, majd hozzátette, ő is számol azzal, hogy később más szerepet is kaphat a vörösöktől. „Régóta vagyok már a Ferrarinál. Talán adódik majd egy lehetőségem erre, de most még nem hozok döntést erről.”

Korábban a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is visszavonulása után hosszabbított szerződést a Ferrarival, amelynek pár évig a nagykövete és tanácsadója is volt. Az olaszok nem csupán reklámcélokra használták őt, versenycsapatuknál szakértelmét is igyekeztek hasznosítani, nem egy teszten és versenyen jelen volt, ám szerepköre sosem öltött konkrét formát. Hogy Räikkönennek lenne-e kedve hasonló feladatokhoz, már más kérdés, ám az olasz márka más perspektívát is kínálhat számára: például GT-programjában, melyen keresztül a korábbi ellenfél, Giancarlo Fisichella többek között a Le Mans-i 24  órás versenyeken is részt vett már.

forrás: Motorsport-Total