A Red Bull jövője körüli bizonytalanság miatt igyekszik egyszerre több vasat is tűzben tartani Max Verstappen menedzsere? Továbbra is sok a pletyka az ígéretes tehetség sorsa körül.
Max Verstappen (Fotó: Price / XPB Images) Max Verstappen (Fotó: Price / XPB Images)
Még mindig nyitott kérdés, mi lesz a Red Bull két F1-es csapatával. Miután 2016-ra egyelőre sem a Red Bullnak, sem a Toro Rossónak nincs motorja, továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy a következő szezonban néggyel csökken a mezőny létszáma. Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója a közelmúltban arról beszélt, ebben az esetben a harmadik autók bevezetése jelenthetne megoldást – és bár egyelőre nem úgy tűnik, hogy közel kerültünk ezen forgatókönyv megvalósulásához, a pletykák szerint egyes istállók így is próbálnak felkészülni erre az eshetőségre.

A Red Bull csapatainak megszűnésével egyszerre négy versenyző maradna állás nélkül, s közülük a hírek szerint Max Verstappen iránt a legnagyobb az érdeklődés. A holland Algemeen Dagblad legalábbis úgy tudja, a 18 esztendős tehetség menedzsere, Raymond Vermeulen „több táblán is sakkjátszmát játszik”, azaz több istállóval is kapcsolatban áll, hogy minden eshetőségre felkészüljön. „Verstappent örömmel üdvözölnék a Ferrarinál” – írta a lap.

Olaj a tűzre, hogy Szocsiban mindeközben az újonc édesapját, Jos Verstappent és Vermeulent is látták beszélgetni a Mercedes sportigazgatójával Toto Wolff-fal, s miután a Mercedesről tudható, hogy szerette volna megszerezni a hollandot még mielőtt az aláírt volna a Red Bullhoz, ez többek számára gyanús volt. „Nos, évek óta ismerem már ’őrölt Jost’, szóval csak beszélgettünk egy jót egy kávé mellett” – nyilatkozta e találkozóról a Forma1.com-nak az osztrák. Majd miután visszakérdeztek, látva a menedzser jelenlétét, biztos-e abban, hogy csak ennyiről volt szó, nevetve csak annyit mondott: „Nem, nem biztos!”
Toto Wolff  (Fotó: Moy / XPB Images) Toto Wolff (Fotó: Moy / XPB Images)
Akármennyi is igaz ezen pletykákból, azok léte már önmagában is jelzi, a nemrég nagykorúvá váló Verstappent egyre többen a jövő nagy ígéreteként tartják számon. Elmondása szerint ez hízelgő számára. „Mindig jó érzés ezt hallani, mert ez azt is jelenti, hogy valamit jól csinálok. De számomra most a legfontosabb, hogy tanuljak, hogy tapasztalatot gyűjtsek. Én a pályán minden tőlem telhetőt megteszek, és ha a jövőben jobb autóba ülhetek, remélem, harcba szállhatok majd a győzelmekért és a bajnoki címért” – nyilatkozta, majd amikor arról kérdezték, vannak-e konkrét tervei a jövőre nézve, hozzátette: „Az F1 nem így működik. Nem igazán tudsz tervezni. A legfontosabb, hogy elérd, ne csak gyors, kiegyensúlyozott is legyél. Aztán szükséged van szerencsére is, hogy a megfelelő csapatnál legyél a megfelelő időben.”