A Toro Rosso felkészítette Carlos Sainz autóját a délutáni Orosz Nagydíjra, a spanyol pilóta azonban még nem kapta meg az indulásai engedélyt a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA) és csapata első emberétől. Sokat azonban már nem kell várnia a végső döntésre…
Carlos Sainz (Fotó: Batchelor / XPB Images) Carlos Sainz (Fotó: Batchelor / XPB Images)
Sainz a harmadik szabadedzés alatt, a tizenhármas kanyar féktávján – az Auto Motor und Sport információi szerint 309,4 km/órás tempónál – veszítette el uralmát versenygépe felett, ami előbb a pálya melletti falnak ütközött, majd a bukótérben elhelyezett  a Tecpro-falba csapódott. Mivel a Toro Rosso becsúszott a biztonsági elemek alá, a mentés alaposan elhúzott, ami komoly riadalmat eredményezett, a bokszutcában ugyanis senki sem tudott biztosat a versenyző állapotáról.

Miután kimentették az autóból, a fiatal pilótát természetesen azonnal kórházba szállították, ahol több vizsgálatot is elvégeztek. Ezek során szerencsére nem találtak komolyabb sérülésre utaló jeleket, sőt Sainz az eredeti tervekkel ellentétben már szombat este elhagyhatta a kórházat, majd egyértelművé tette: részt akar venni az Orosz Nagydíjon.

Ahhoz, hogy megkapja a rajtengedélyt, át kell mennie a Nemzetközi Automobil Szövetség orvosi vizsgálatán (erre helyi idő szerint 11 órakor kerül sor), ezt követően pedig a csapat első emberétől, Franz Tosttól is meg kell kapnia a zöld jelzést. Az osztrák szakember tegnap még úgy nyilatkozott, abban az esetben, ha nem lesz maximálisan felkészült, nem engedi rajthoz állni fiatal versenyzőjét, hiába akar ő mindenképpen részt venni a megmérettetésen.

A Toro Rosso szerelőinek a helyszínről érkező fényképek tanúsága szerint sikerült rendbe hozniuk a spanyol versenyautóját: a BBC munkatársának jelentése szerint a karosszériát nem cserélték ki, viszont rengeteg új alkatrészt helyeztek fel a gépre. Abban az esetben, ha Sainz megkapja az engedélyt, értelemszerűen a mezőny végéről vághat neki a viadalnak.

Forrás: Adam Cooper