A mostani már nem az a Sergio Pérez, akinek egy év után távoznia kellett a McLarentől, a mexikói ugyanis rengeteget tanult, fejlődött és változott az elmúlt időszakban – jelentette ki a Force India csapatvezető-helyettese, Bob Fernley.
Sergio Pérez (Fotó: Batchelor / XPB Images) Sergio Pérez (Fotó: Batchelor / XPB Images)
Pérez nagyszerű versenyt futott Oroszországban, ahol előnyt kovácsolt a Force India merész stratégiájából (már a futam elején kiállt kereket cserélni, a viadal hátralévő részét pedig az akkor kapott gumiabroncsokkal teljesítette) és harmadikként ért célba. A remek „gumispóroló” hírében álló mexikói pilóta néhány pillanat erejéig ugyan elveszítette a dobogót, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas ütközése után azonban visszakapta azt, mégpedig a lehető legjobb pillanatban – az utolsó körben!

A latin-amerikai pilóta a leintés után kiemelte, jelenleg nemcsak az alakulat, hanem ő is remek formában van (azt mondta, eddigi pályafutása során még sohasem volt ilyen jó), amit most az indiaiak helyettes csapatvezetője is megerősített. Pérez a brit szakember szerint sem volt még ennyire jó formában. „Szerintem ez az egész a bizalomról szól, és ő most nagyon jól érzi magát a csapatnál, ebben a környezetben” – mondta a Motorsportnak. „Azt hiszem, bebizonyította, mennyit fejlődött nálunk az elmúlt két versenyévad során” – teszi hozzá.

Komoly fordulat ez a 2013-as szezon végéhez képest, amikor Pérez jövője még kérdéses volt, a McLaren ugyanis – egy év után – megvált tőle, hogy lehetőséghez juttassa Kevin Magnussent, kinek szerződését a sors furcsa fintoraként szintén nem hosszabbították meg az első év után. A Force India azonban szerződtette a mexikói pilótát, akinek Fernley elmondása szerint sokat segített a váltás, hiszen a jelenlegi környezetben már ki tudja hozni magából a maximumot.
Sergio Pérez (Fotó: xpbimages.com) Sergio Pérez (Fotó: xpbimages.com)
„Azt hiszem, ez egy balszerencsés lépés volt” – mondja a McLarennel való együttműködésről, és annak gyors megszakításáról. „Úgy vélem, mindez túl korán jött Sergio számára. A McLarent sohasem szabad alábecsülni! Ami minket illet, mindig is tudtuk, hogy (Pérez) egy nagy tehetség, csak meg kellett várni, hogy beérjen” – magyarázza a brit szakember, aki nyilatkozata során a csapattárssal, Nico Hülkenberggel is összehasonlította az Orosz Nagydíj harmadik helyezettjét.

Úgy véli, versenytempó tekintetében Pérez ugyanolyan jó, mint az elismert német pilóta, az időmérő edzéseken azonban még javítania kell, egy körön ugyanis a márkatárs számít meggyőzőbbnek. „Ők ketten különböző képességekkel bírnak, és pont ez teszi annyira jóvá ezt a csapatot. Mindkét versenyzőnk más erősséggel bír, a pályáktól függően tehát mindig támaszkodhatunk egyikükre. Számunkra ez így tényleg tökéletes, és számukra is közel van ahhoz. Legutóbb az időmérőn is nagyon közel voltak. Azt hiszem, ez egy igazán jó kombináció” – zárta gondolatát.
A Force India öröme (Fotó: Batchelor / XPB Images) A Force India öröme (Fotó: Batchelor / XPB Images)
Forrás: Motorsport