Befejeződött a kishomoki városrész csatornázása Hódmezővásárhelyen, a 633 ingatlant érintő beruházás 921 millió forintból valósult meg - közölte Benkő Zsolt (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő pénteken a helyszínen.
A műszaki átadás alkalmából tartott sajtótájékoztatón a körzet képviselője elmondta, a csatornázás ingyenes volt a kiskertes, de már belterületté nyilvánított városrészben lakók számára. Az önkormányzat előbb 866 millió forint uniós és állami támogatást nyert el a fejlesztésre, a fennmaradó részt pedig a Belügyminisztérium önerőalapja biztosította.

A májusban kezdődött munkálatok során a Délút Kft. vezette kivitelező konzorcium 8,6 kilométer gravitációs és 4,5 kilométer nyomóvezetéket fektetett le, az ingatlanokat pedig mintegy 3,5 kilométer bekötővezeték kapcsolja a hálózathoz. Két központi és a terület adottságai miatt csaknem kétszáz házi átemelőt is építettek - tudatta a politikus.

Benkő Zsolt hozzátette, november első napjaiban elkezdődhet az ingatlanok rákötése a csatornahálózatra, ez a tervek szerint a házak többségénél az év végére meg is történik.

Forrás: MTI