Buddy Valastro tegnap Budapesten végigölelgetett és -puszilgatott minden rajongót, akit csak ért.
Botrányos szervezés, akadozó kommunikáció a rajongókkal és nagyfokú bizonytalanság övezte Buddy Valastro budapesti látogatását. Azt persze már szeptember vége óta lehetett tudni, hogy a Tortakirállyal október 7-én, délután öt óráról lehet majd találkozni a MOM Parkban, de a nyilvánosra meghirdetett rendezvényről azon a tényen kívül, hogy Buddy jön, semmit nem lehetett tudni.

Persze a Facebookon létrehozott esemény üzenőfalán a TLC igyekezett reagálni a körülbelül 15 ezer fős rajongótábor kérdéseire, de a legfontosabb információk alig pár nappal a találkozó előtt kezdtek el csordogálni. A múlt csütörtökön például kiderült, hogy a hely szűkössége és a biztonsági előírások miatt csupán korlátozott számban vehetnek részt a rajongók a közönségtalálkozón, úgyhogy egyik pillanatról a másikra regisztrációhoz lett kötve a résztvételt.

Itt jött a csavar: nem ám a leggyorsabbak juthattak be Buddyhoz, hétfőn sorsolás útján választották ki a szerencséseket, akik másodmagukkal ott csápolhattak alig pár méterre a plázában felállított pódium előtt. A rendezvény Facebook-oldalán a hét eleje óta gyűltek a rosszalló kommentek, a pattanásig feszült helyzeten az sem segített, hogy a szervezők megígérték, egy kivetítőn minden kint rekedt fan élőben követheti majd a bent lejátszódó eseményeket. A rengeteg csalódott ember, akik közül sokan szabadságot vettek ki a nagy napra, esélyt sem kapott rá, hogy élőben láthassa kedvencét, sokan neki sem vágtak az útnak, inkább az online közvetítést választották a bevásárlóközpont előtti ácsorgás helyett. Meg kell jegyezni ez óriási hiba volt, hiszen azt azért sejteni lehetett, hogy a pláza üzletei nem zárnak be a rendezvény miatt, ugyan ki lett volna olyan bátor, hogy megtiltsa egy arra bóklászó álvásárlónak, hogy bemenjen az áruházba.

Így történhetett meg, hogy az elszántabbak simán bejutottak a bevásárlóközpontba, hisz a magasabb szintekről egészen kiválóan lehetett látni. Azt már tényleg csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy a szervezők a nagy érdeklődésre és felbolydulásra tekintettel másfél órával a kezdés előtt bejelentették, Buddy a kint álldogálókhoz is ki fog jönni a plázából. Az otthon maradtak ekkor már az idő hiánya miatt tényleg csak a fejüket fogták, hiszen ennyi idő alatt csak az tudott volna nekiiramodni, aki éppen az áruház környékén lakik vagy minden KRESZ-szabályt megszegve, padlógázzal berobog Budára. Ezért is maradt el végül a kinti üdvözlés, hiszen végül alig pár ember lézengett a kivetítők előtt.

A vázolt "apró" viszontagságok ellenére azonban, negyed óra késéssel, de megérkezett az üzletközpontba Buddy Valastro, aki természetesen hozta a televízióban is megismert formáját, akit csak ért, végigpuszilt és megölelgetett. Az esemény házigazdája Havas Dóra, alias Lila Füge gasztroblogger volt, aki tényleg minden erejét bedobta, hogy a sztárcukrász az autogramok osztogatása helyett az ország legkreatívabb tortájának kiválasztására is koncentráljon kicsit. A helyszínen egy korábbi közönségszavazás eredményeképpen három magyar cuki, a Horváth, az Édes-Gyömbér és a Sütizz cukrászat dobta össze háromnegyed óra alatt a félkész versenytortáját, közülük Buddy a közönség észveszejtő sikongatása segítségével hozta ki győztesnek a Horváth cukrászda kalocsai mintás alkotását .

Egészen döbbenetes volt, hogy a TLC csatorna műsorával világhírnevet szerző sztárcukrász megannyi közönségtalálkozó után a budapestibe is pont akkora lelkesedéssel vetette bele magát, mintha csak legelső rajongóival találkozott volna. Minden feltett kérdésre kimerítően válaszolt, minden neki készített rajzot, táblácskát, apró ajándékot elfogadott. A legbájosabb pillanat azonban az volt, amikor nézők közül egy bátor cukrász a Buddyról mintázott tortáját egyszerűen benyújtotta a színpad felé, amit a Tortakirály nemhogy örömmel elfogadott, de még meg is könnyezte az egyébként tényleg mutatós alkotást. A rendezvényen részt vevő rajongóknak egy szavuk sem lehetett bálványukra, megkapták, amit szerettek volna, nem a világsztárt, hanem az embert, aki hat év után is ugyanaz a családcentrikus álmodozó, aki a műsor kezdetén volt.

Buddy Valastro egy New York-i olasz cukrászdinasztiába született bele, ő örökölte meg édesapjától a hobokeni Carlo's Bakeryt, amelyből azóta már 11 van szerte Amerikában. A Cake Boss - magyarul: Tortakirály - elnevezésű realityműsorával világhírnevet szerző cukrász hatalmas családjával igazgatja a sütibirodalmat, amelynek most már milliós rajongótábora van. Buddy kora gyermekkorától fogva édesapja mellett dolgozott a cukrászdában, tőle sajátított el mindent, azt is, hogy semmi nem lehetetlen. Éppen ezért Buddy bármilyen tortát meg tud építeni, lehet akár óriáskerék, egy hatalmas Transformers-figura vagy egy élethű akvárium.

Forrás: hirado.hu