A vártnál kevésbé, nyolc hónapja a legkisebb mértékben emelkedtek a fogyasztási kiadások szeptemberben az Egyesült Államokban - derül ki a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Economic Analysis (BEA) pénteken közzétett jelentéséből.
Szeptemberben a lakossági jövedelem 18,6 milliárd dollárral, 0,1 százalékkal emelkedett, a szabadon elkölthető jövedelem pedig 19,2 milliárd dollárral, 0,1 százalékkal.

A személyes fogyasztásra szánt kiadások 15,6 milliárd dollárral, 0,1 százalékkal nőttek szeptemberben. 

A fogyasztásra szánt kiadások szeptemberi 0,1 százalékos növekedése nyolc hónapja, a lakossági jövedelem 0,1 százalékos növekedése pedig négy hónapja a legalacsonyabb érték.

Elemzők a lakossági jövedelem 0,2 százalékos és a fogyasztásra szánt kiadások 0,2 százalékos növekedését várták szeptemberre. 

A BEA felülvizsgált adatai szerint az előző hónapban, augusztusban a lakossági jövedelem 54,9 milliárd dollárral, 0,4 százalékkal emelkedett, a szabadon elkölthető jövedelem pedig 49,5 milliárd dollárral, 0,4 százalékkal. A személyes fogyasztásra szánt kiadások 44,2 milliárd dollárral, 0,4 százalékkal nőttek.

http://www.bea.gov/newsreleases/national/pi/pinewsrelease.htm

Forrás: MTI