De Blasio Antonio, Magyarország eszéki főkonzulja arról beszélt a Pécsi Újság.hu hírportálnak, hogy inkább a tájékoztatás hiánya okoz kellemetlenséget a magyar félnek, főleg Beremend térségében.
Az eszéki főkonzul tapasztalatai szerint a Magyarországgal határos részek horvát lakossága – ellentétben Zágráb hivatalos nyilatkozataival – túlnyomó részben támogatja a magyar kormány migránsokkal kapcsolatos lépéseit, egyetért velük.

De Blasio Antonio a hírportál kérdésére a szeptember 18-i incidenssel kapcsolatban felidézte, hogy amikor először gördült be a magyarbólyi vasútállomásra egy migránsokat szállító szerelvény, Zágráb nemcsak a magyar felet, de Eszék-Baranya megye közigazgatási vezetőit sem értesítette előre lépéséről.

A főkonzul szavaiból kiderült, a tájékoztatás hiánya főleg Beremenden okoz kellemetlenséget továbbra is a magyar félnek, a horvát kormány ugyanis továbbra sem közli előre hazánk hatóságaival, hogy pontosan mikor és milyen létszámban érkeznek migránsok a magyar oldalra.  Emiatt - tette hozzá az interjúban - a magyar rendvédelmi szerveknek folyamatos készenlétben kell állniuk 10-15 busszal, amelyek azt várják, hogy mikor vihetik tovább a migránsokat.

Forrás: Pécsi Újság.hu