A magyar miniszterelnök szerint a horvát kormány nem egyenlő a horvát néppel.
Orbán Viktor a Kossuth rádió 180 perc című műsorának adott interjújában fontos feladatnak mondta a horvát-magyar kapcsolatok mederben tartását, a 800 éves barátság megőrzését, amely most, úgy tűnik, veszélybe került. Ne nehezteljünk a horvátokra, amit ugyanis a miniszterelnökük mond, az nem a horvátok véleménye – tette hozzá. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Zoran Milanovic horvát kormányfő és pártja a Szocialista Internacionálé tagja, ezért támogatják a bevándorlást. Vezetőik kevésbé a saját népünk akaratát, sokkal inkább a Szocialista Internacionálé feladat szabását, utasításait követik. Orbán Viktor felhívta a hallagtók figyelmét, ha a horvát kormányfő szavait hallják, nem egy horvát embert hallanak, hanem a Szocialista Internacionálé megbízottját, akinek az a dolga, hogy támadja Magyarországot – fogalmazott a kormányfő.

EZEK KRIPTOKOMMUNISTÁK

Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak nyilatkozva, Matteo Renzi olasz miniszterelnök szavaira reagálva, melyben Magyarországot nevezte rizikónak a bevándorlás európai kezelésében, úgy fogalmazott:

– Európának nem mi, hanem a fél Európát uraló kriptokommunisták, az olasz miniszterelnök és elvtársai jelentenek rizikót. Igaz, ma már szocialistáknak nevezik magukat, de valójában tőrőlmetszett posztkommunisták. Régi álmukat, a nemzetközivé leendő egész világot látják megvalósulni, s úgy érzik, hogy „ez a harc lesz a végső”. Krokodilkönnyeket hullatnak a bevándorlókért, de valójában az Európát még összetartó hagyományos közösségek – család, egyház, nemzet – iránti mély gyűlölet motiválja őket. Eltekintve az őszinte „hasznos idiótáktól”, nem többek ők, mint a globalista pénzügyi körök megvásárolt pitiáner ügynökei – nyilatkozta Kövér László.

Forrás: hirado.hu/Magyar Hírlap