Hozzávalók:
25 dkg vaj
25 dkg porcukor
25 dkg finomliszt
½
csg sütőpor
25 dkg darált dió
1 db citrom reszelt héja
Továbbá:
4 ek baracklekvár
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj

Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet a dióval, reszelt citromhéjjal és a sütőporral összekeverjük és hozzákeverjük a kihabosított cukros vajhoz.
Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt kisütjük.
A kihűlt tésztát lekvárral lekenjük.
A csokoládét és az étolajat mikróban felolvasztjuk. Simára keverjük és a lekvárra csurgatjuk.
A tálcát megrázogatjuk,hogy egyenletesen terüljön el a csokoládé.
Dekor csokigyöngyökkel megszórtam.
Amikor a csokoládé megdermed, hosszúkás szeletekre vágjuk.