Nyitott a további bankvásárlásokra, de változatlanul organikus növekedésre koncentrál a jövőben a K&H Bank – mondta lapunknak Hendrik Scheerlinck, a cég vezérigazgatója. A bank közel 16 milliárd forintos haszonnal zárta az első félévet, és nem aggódik a fokozódó verseny miatt. A második negyedévben 8,9 milliárd forintos adózás utáni eredményével az év első hat hónapjában 15,9 milliárdos adózás utáni profittal zárt a K&H Bank – jelentette be tegnap a cég vezetése. Tavaly a Kúria döntése miatt még 46 milliárdot meghaladó veszteséget kellet elkönyvelnie a második negyedévben.
Scheerlinck kérdésünkre elmondta, a K&H nem aggódik amiatt, hogy az Erste a Citi lakossági portfóliójának megvételével ebben a szegmensben megszerezi a piac második helyét. Mint kifejtette, az Erste akvizíciókra támaszkodó növekedési stratégiája más, ezzel szemben ők organikusan, alap üzleti tevékenységük és hitelezésük fokozásával igyekeznek növelni. Ennek megfelelően a K&H nem is tett ajánlatot az eladósorba került magyar Citi üzletágért. Ezzel együtt a bank nyitott további akvizíciókra.

A vezérigazgató megerősítette a jegybank észrevételét, miszerint csalódást keltő a forintosításhoz kapcsolódó hitelkiváltási verseny. Miközben korábban a K&H is 20 százalék körüli váltásra számított, ehhez képest egy számjegyű maradt az arány. A bankvezető szerint a közvetítők belépésével könnyebb lesz a váltás, és ez meghozhatja majd az ügyfelek kedvét.