Kiemelkedő nézettséget értek el a közmédia aktuális csatornái a múlt hét végén - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
Az MTVA a Nielsen Közönségmérés adataira hivatkozva hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy péntek este főműsoridőben a közszolgálati televíziók együttes közönségaránya 32,7 százalék volt. Ez azt jelenti, hogy aznap este 7 és 11 óra között minden harmadik néző a közmédia kínálatából választott műsort.

Kifejtettél: az M1 aktuális csatornává válása óta az elmúlt hét utolsó négy napjában érte el a legmagasabb nézettségeket. Szombaton 7,2, pénteken 6,2, csütörtökön 5,7, míg vasárnap 5,5 százalék volt a csatorna egész napos nézői részesedése a teljes népesség körében. Szombati közönségarányával az M1 aznap a harmadik legnézettebb csatorna lett az összes hazai adót figyelembe véve - írta az MTVA, hozzátéve, hogy az odakapcsolók átlagosan 70 percet néztek meg az M1 híradásaiból.

A csatorna legnézettebb híradói a múlt szombaton és vasárnap este fél nyolckor 8 százalékos közönségaránnyal mentek.

Pénteken az M4 Sport ért el harmadik helyet az országos nézettségi versenyben a teljes napot tekintve, amit az esti Magyarország-Románia Eb-selejtező labdarúgó-mérkőzéssel indokoltak. A találkozóra több mint 2 millióan kapcsoltak rá és 977 ezren nézték végig.

A tájékoztatás szerint vasárnap az M1 és az M4 Sport megosztva - azonos, 5,5 százalékos közönségaránnyal - állt a nézettségi rangsor harmadik helyén. Aznap a Forma-1 Olasz Nagydíj közvetítése is piacvezető lett: a kora délutáni futam nézettsége 761 ezer volt, 26 százalékos közönségaránnyal a teljes népesség körében - zárul a közlemény.

Forrás: MTI