A német hadsereg tábori főorvosa belső használatra írt tájékoztatójában ismerteti, milyen helyzet alakult ki az erfurti menekültek számára kialakított nagycsarnokban.
A Mopo 24 nevű német hírportál arról ír, a „Szex, erőszak és szemét! A hadsereg orvosa meghúzta a vészharangot a menekültek miatt” című cikkében, hogy egy napvilágra került, belsőhasználatú katonai dokumentumban a német hadsereg orvosa egészen elképesztő állapotokat említ.

„Bármely sarokba vizelés rutinszerű. Az elszállásolási térben lévő,  egyedül álló nőkre más országokból érkező személyek vizelnek…”, írja. A csarnokban ezer menekültet helyeztek el, akik Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Sierra Leonéből, Bangladesből és Eritreából érkeztek. A hadsereg portálnak nyilatkozó szóvivője ígérte, „a viszonyokat felülvizsgálják”. A hírportál hozzátette: a haderő vezetése felháborodott, amiért a belső használatra szánt írat nyilvánosságra került – található a blogstar nemzetközi sajtószemléjében.

Közben Berlinben a kormányszóvivői tájékoztatón a szövetségi belügyminisztérium szóvivője, Tobias Plate azt mondta, a kormány “nagyon nagy aggodalommal” tapasztalja, hogy erőszakos cselekmények történnek menedékkérőket befogadó állomásokon, mint ahogy azt is, hogy előfordulnak menedékkérők ellen irányuló erőszakos cselekmények. Hangsúlyozta, hogy a hatóságok minden szükséges lépést megtesznek a közrend fenntartásáért.

A jelenség már rég óta tart. Korábban a a The Huffington Post című lap német internetes kiadása arról írt, hogy jelentős veszély fenyegeti a nőket és a gyermekeket a giesseni befogadóállomáson. Menekült férfiak bántalmazzák és erőszakolják meg menekülttársaikat, legyen szó akár nőkről, akár gyerekekről.
A giesseni eset nem egyedülálló. Más befogadóközpontok is jelentettek hasonló eseteket – írta az újság, hangsúlyozva: nem tűrhető, hogy a menekültek legsebezhetőbb csoportjai, a nők és gyermekek áldozatokká váljanak.

“Angela Merkel kancellárnak inkább a giesseni nőket kellene meglátogatnia ahelyett, hogy menedékkérő férfiakkal szelfizik” – fogalmazott a The Huffington Post.

Angela Merkel semmit sem ért, vagy a háttérhatalom irányítja

A modern kori népvándorlás sűrű eseményei közepette kevés figyelem jutott arra, hogy Angela Merkel kancellár asszony egy fórumon hosszabban kifejtette véleményét az Európát fenyegető invázióval és iszlamizációval kapcsolatban (a Die Zeit tudósított az eseményről). Az ott elhangzottak alapján felmerül az európai polgárban a kérdés: vajon „Európa nagyasszonya” kellően felkészült-e arra, hogy a menekültválság valódi súlyát és veszélyességét felismerje? Vagy tudatosan beszél csacskaságokat? – írja Fricz Tamás publicisztikájában.