Várhatóan még a héten megkötik a szerződést három fővárosi rádiós frekvenciapályázat nyerteseivel - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-vel pénteken.
Közleményükben utalnak rá: a 90,3 MHz rádiós frekvencia hasznosítását a Tilos Kulturális Alapítvány, a 92,1 MHz-ét a Klasszik Rádiót működtető szolgáltató, a 105,9 MHz-ét pedig a Hang-adás Kft. nyerte el.

Jelezték azt is: a Barcs 102,7 MHz helyi rádiós frekvencia pályázatát a Lokátor Hírműhely Kft. nyerte el, amely Dráva Hullám 102,7 néven kíván működni. 

A testület emellett elfogadta a Dabas 97,5 MHz, a Komárom 88,3 MHz és a Monor 106,3 MHz helyi frekvencia közösségi jellegű hasznosításának végleges pályázati felhívásait is; a dokumentumok hamarosan teljes egészében olvashatók a mediatanacs.hu honlapon.

A médiatanács hozzájárult az Átmeneti Mária Rádió-t működtető szolgáltató azon időtartam-módosítási kérelméhez, hogy a tervezett ideiglenes szolgáltatását technikai okok miatt nem az augusztus 20-szeptember 18-ai időszakban, hanem november 1-30. között üzemeltesse.

Az Orosháza 88,6 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázat alaki vizsgálatának eredményeképpen a Médiatanács alaki nyilvántartásba vette a Magyar Katolikus Rádiót; a másik két pályázótól - a Magyar Múzsa Kft.-től és Tuska Milántól - hiánypótlást kért.

Forrás: MTI