Freilassing egy bajor kisváros. A migránsok ezen a ponton lépnek be Ausztriából Németországba. Ezt már szinte mindenki tudja.
Azt viszont szinte senki sem, hogy a környékbeli falvakban is ugyan az történik. Haberland kicsiny falucskájában is eluralkodott a káosz. A falucska mindössze 500 méterre fekszik Freilassingtól. Haberland 1200 lakója már nem nagyon tudja elviselni, hogy az eddigi nyugodt élete kifordult önmagából. A polgármester hiába kéri a hatóságokat azok nem tesznek semmit. A falu lakói pedig más lehetséges megoldásokon kezdtek gondolkodni.

Kraizber úr hallott a magyar kerítésről és arról, hogy a magyarok nem akarnak menekülteket befogadni.  A lakók nagy része nyugdíjas, akinek teljesen mindegy, hogy hol veszi fel a nyugdíját, ezért felvetődött az ötlet, hogy a falu teljes lakossága Magyarországra költözzön.

Már nézelődtek is a magyar ingatlanportálokon, hogy melyik település lenne alkalmas arra, hogy olcsón megvásárolhassák az üresen álló házakat majd egy modern osztrák kisvárost építsenek.