Több mint egy héten át egy különleges, egzotikus sportesemény, a karizma hazai bajnokságának a helyszíne volt a margitszigeti Palatinus strand. A nyolcnapos verseny záróakkordjaként megrendezett sportbemutatón Patkó Béla Kiki énekesbe, az egykori Első Emelet frontemberébe is belefutottunk.
A karizma a hatvanas években kitalált, és a világ számos országában óriási népszerűségnek örvendő, mexikói fallabdajáték 2013 óta van jelen Magyarországon. A mexikói sportok hivatalos szövetsége által időközben hivatalosan is elismert, új sport ötletgazdája, Tonatiuh de la Parra Vargas ugyanis épp Budapestet szemelte ki európai főhadiszállásául. A karizma az általunk ismert sportok közül leginkább a squashhoz hasonlítható. Lényeges különbség azonban, hogy itt három edzettüveg-fal és egy üvegborítású lap alkotja a speciális pályát, mely színes, esti, kivilágításával fantasztikus látványt nyújt. Adottságainak köszönhetően tehát a karizma igazi tévés, látványsportnak számít.

Azonban nemcsak sportemberek és a sajtó érdeklődik az új sport iránt, az egykori Első Emelet sztárja, az azóta szólókarrierjét egyengető Kiki, azaz Patkó Béla is kipróbálta a karizmát. Az énekes elmesélte, hogy gyermekkora óta szoros, bensőséges kapcsolatot ápol a sport, a mozgás szinte minden formájával, például hosszú évekig atletizált a KSI-ben. Az atlétika után a labdarúgás és a jégkorong évei következtek, és bár egyik sportot sem űzte versenyszerűen, így is tizenöt évig volt a színészválogatott tagja. Jelenleg kardioedzésekkel tartja formában magát, aminek előadóművészi pályáján is komoly hasznát veszi. A „Csakazértis szerelem” című, a nyolcvanas éveket megidéző zenés darabot - melyben önmagát alakítja - még ma, több mint egy évvel a premier után is teltházzal játsszák a színházak. - A squasht is kipróbáltam, de nekem ez a játék - őszintén szólva - sokkal jobban tetszik. Ebben az a zseniális, hogy szabadban, egy csodaszép üvegfalú pályán lehet játszani, egy igazi látványos szabadidősport! – összegzi tapasztalatait az énekes.

Az érdeklődőket egyébként a teljes szezon folyamán képzett edző segíti a karizma fortélyainak elsajátításában, a Palatinus strand nyolcas bejáratánál, a medencék mögötti részen kialakított sport- és szabadidőhelyszínen.