A helyszínre kiérkezéskor még nem tudtak a mentők arról, hogy a minapi lajosmizsei késelésben egy egyéves kislány is súlyosan megsérült – közölte lapunkkal az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója. Győrfi Pál elmondta: segélyhívásra kiérkező mentőknek az ott tartózkodók csak egy felnőtt férfi sérültet jeleztek, akit az esetkocsival kórházba szállítottak. 
A sérült környezetében sokan tartózkodtak, a mentőegység tagjainak többszöri, határozott kérdéseire is tagadták, hogy más megsérült volna.  Órákkal később, egy másik segélyhívás kapcsán szereztünk tudomást egy gyermek sérültről, akit egy másik mentőegység szállított kórházba.A Baon.hu a Zsaru magazinra hivatkozva közöl részleteket az esetről, gyakorlatilag megerősítve a mentőket. Ezek szerint szeptember 10-én, a kecskeméti kórház jelentette a rendőrségnek, hogy egy kislányt négy hasi szúrt sérüléssel szállították hozzájuk. A gyermeket hasüregi vérzés miatt azonnal meg kellett műteni.

A Zsaru magazinnak Karácsony László alezredes, a megyei főkapitányság vizsgálati osztályának helyettes vezetője elmondta: a mentők aznap reggel szúrt sebekkel vitték kórházba a kislány apját, aki öngyilkos akart lenni. Sérülései nem voltak súlyosak, a pszichiátriai osztályra szállították. Miután az apát elvitték a mentők, a rokonok levették a gyermek véres ruháját, akkor látták a sérüléseit, amiket felületi sebeknek véltek. Délután a kislány vért hányt, akkor hívtak hozzá mentőt.

A férfi nem tett vallomást, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Előzetes letartóztatásban van, amelynek helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölték ki - olvasható a Magyar Idők hétvégi számában.