Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában

A szárazföld déli, délkeleti területein folytatódik a nyárias idő. Továbbra is igen meleg van Dél-Olaszországban, a Balkán-félszigeten, ahol 39, 40 fokot is mérnek, és a meleg levegő egészen Fehéroroszországig felnyúlik. A felsorolt vidékeken felhők is alig zavarják a napsütést. Felhős idő jellemzi viszont a Skandináv-félsziget térségét, és az Ural előterében is vastag felhőzet található. Ezeken a területeken hűvös is van, a csúcshőmérséklet többfelé a 15 fokot sem éri el. Nyugat-, Északnyugat-Európában is - a napsütés ellenére - mérsékelt a felmelegedés. A nyugati hűvös és a keleti meleg levegő határán, a Kárpát-medence nyugati részén egy frontrendszerhez tartozó felhőzóna húzódik, amely vasárnap kelet felé helyeződik. Vasárnapra a medence nagy részén búcsút mondhatunk a nyárias időnek.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, éjszaka már csak a Tiszántúlon számíthatunk kevésbé felhős területekre. Kezdetben északnyugaton, éjszaka egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. Vasárnap többnyire borult lesz az ég, legfeljebb délután a Nyugat-Dunántúlon vékonyodik el, szakadozik fel a felhőzet. Északnyugat kivételével sokfelé valószínű további eső, zápor, elsősorban a Dunától keletre zivatar. Az északi, északnyugati szél élénk, több helyen erős, vasárnap az Észak-Dunántúlon, illetve zivatarban átmenetileg viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 25, 26 fokig is felmelegedhet a levegő.

Forrrás: MTI