A Jobbik elhibázottnak tartja a Corvinus egyetemet és a gyöngyösi főiskolát érintő kormányzati terveket.
Farkas Gergely, az ellenzéki párt ifjúsági tagozatának elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján szóvá tette, hogy a felsőoktatási államtitkárság pozitív előrelépések - a karok nagyobb integrációja és a Szent István Egyetemmel való szorosabb együttműködés - ellenére a Corvinus szétdarabolásáról döntött.

A hallgatók és az oktatók szempontjából is igazságtalannak minősítette a lépést, pénzügyi szempontból pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy noha a budai karok külföldi hallgatók bevonásával szerették volna javítani a forráshiányt, azok a Corvinus név elvesztésével kevésbé lesznek vonzók.

A jobbikos politikus jelezte, hogy nem akarnak rátelepedni a corvinusos hallgatók demonstrációjára, de szolidaritást vállalnak velük. Ezt ő és párttársa, Dúró Dóra is egy zöld szalaggal fejezte ki a tájékoztatón.

A parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke azt bírálta, hogy a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolát is akarata ellenére vonják össze az egri intézménnyel. Dúró Dóra szerint az iskola jövője akkor lenne biztosított, ha önállóan működhetne, az integrációt pedig a Debreceni Egyetemmel tartaná elképzelhetőnek az intézmény szenátusa.

Hiteltelen, hogy a kormány fontosnak nevezi a vidéki egyetemek fejlesztését, mert döntéseivel veszélybe sodorja azokat - összegzett az ellenzéki politikus.

Forrás: MTI