Hozzávalók:
(10 darabhoz):
A piskótához:
60 g vaj
100 g porcukor
10 g méz
3 db tojásfehérje
40 g darált mandula
1 tasak sütőpor
20 g reszelt narancshéj
40 g liszt
A diópüréhez:
40 g kristálycukor
30 g durvára darált dióbél
80 g finomra darált dióbél
1 csipet őrölt fahéj
30 g durvára vágott dióbél
A körtés töltelékhez:
220 g vilmoskörte-befőtt + 40 ml befőttlé
1 mk lékötő (étkezési keményítő is jó)
1 mk citromlé
A vaníliás tejszínkrémhez:
5 g zselatinpor
60 g lefőzött vaníliaízű puding
12 g porcukor
10 g vaníliás cukor
200 ml habtejszín

Elkészítés:
A piskótához habosítsuk fel a vajat a porcukorral és a mézzel, majd adjuk hozzá a tojásfehérjéket. Keverjük hozzá a mandulával, a sütőporral és a narancshéjjal elvegyített lisztet. Töltsük a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 170-180 fokon kb. 20 percig. Azután vegyük ki, és hagyjuk kihűlni.
A diópüréhez keverjük el a cukrot 60 ml forrásban lévő vízzel. Az így kapott szirupot forgassuk össze a kétféle darált dióval és a fahéjjal. 
A körtés töltelékhez kockázzuk apróra a vilmos körtét, és keverjük össze a befőttlével, a lékötővel, valamint a citromlével.
A krémhez szórjuk 50 ml vízbe a zselatinport. A pudingot keverjük simára a por- és a vaníliás cukorral, továbbá egy kevés keményre vert tejszínnel, majd forgassuk bele a többi, kemény habbá vert tejszínt. A megduzzadt zselatint olvasszuk meg közepes lángon, végül ezt is adjuk a krémhez. 
A piskótából szúrjunk ki 10 db kört, majd helyezzük mindet 1-1 db celofánnal bélelt, fém töltőgyűrűbe. Vékonyan simítsuk rájuk a diópürét, és szórjuk meg a száraz serpenyőben megpirított dióval. Kanalazzuk rá a körtés tölteléket, végül osszuk el rajta a vaníliás tejszínkrémet. Tegyük a hűtőbe 60 percre, hogy megdermedjen. 
Barna cukorral karamellizált körteszelettel, apróra tört habcsókkal és citromfűlevéllel díszítve tálalhatjuk.