2015. szeptember nyolcadikán délelőtt tizenegy órakor tartották az Óbudai Danubia Zenekar sajtótájékoztatóját a Budapest Music Centerben (BMC). A sajtótájékoztató háziasszonya Barabás Éva volt, a résztvevők között olyan személyiségekkel találkozhattunk, mint Ács Péter ügyvezető igazgató, Hámori Máté művészeti vezető, Bús Balázs, Óbuda polgármestere, Vajda Gergely karmester, Mundruczó Kornél rendező, Szakács Ildikó énekes, illetve Granik Anna zongoraművész.
A sajtótájékoztatót abból az alkalomból tartották, hogy az Óbudai Danubia Zenekar négy koncertet kitevő tematikus bérletsorozata a Zeneakadémián Gyermekek vagyunk címmel szeptembertől elindul.

A gyermekkor világa mindenkiben különböző fogalmakat kelt életre. A koncertek külön-külön a gyermekkor élményeinek körbejárására vállalkoznak, olyan motívumokat hívva segítségül, mint szabadság, könny, játék, mese. A koncerteken többek között Liszt Ferenc, Richard Strauss, Ligeti György és Mahler művei csendülnek fel, utóbbi zeneszerzőtől a Gyermekgyászdalok című művet hallgathatja majd meg a közönség. A bejáratott darabok mellett elhangzik Darius Milhaud avantgárd komponista Ökör a háztetőn című opusa, amely egy dél-amerikai népdalokat ötvöző balettzene, tehát izgalmas koncerteknek nézhet elébe a zeneszerető közönség.

Az őszi szezon középpontjában Haydn életműve lesz. A sorozat házigazdája, Eckhardt Gábor a szimfonikus darabokon túl a kamarazenei és vokális művekkel is megpróbálja a bécsi klasszikust a közönséghez közel hozni. Akinek a zenei betétek nem lennének elegendőek, hogy jobban megértse Haydnt, annak sem kell csalódnia, mivelhogy színes anekdoták és vetítésekkel egybekötött, már-már Haydn-élettörténetmesék színesítik a műsort.

Ezen túlmenően a Mundruczó Kornél-videóval tovább fokozott Schubert Téli utazásának ugyancsak a BMC szolgál helyül. Érdekesség, hogy a rendező a Téli utazás témáját a migránsok életén keresztül igyekezett megragadni. Mint elmondta: „A Téli utazás számomra az úton levés apoteózisa. Örökké úton lenni. Várakozni, nem tudni mire. Mint a Purgatóriumban. Számomra az emigránsok Purgatóriuma olyan, mint egy mindenkori menekülttábor. Mindenki odakerülhet, de senki nem tudja, mi alapján ítélkeznek felőle.” A koncert a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programja. Az összművészeti produkciókból a Danubia Zenekar hagyományteremtésre törekszik, az útkeresés eleve meghatározza a zenekar filozófiáját, elengedhetetlennek tartják, hogy a fiatalok köréből is kerüljenek ki olyanok, akik nyitottak a zenekar munkájára.

Ennek jegyében népszerűsítették a zeneakadémiai koncertjeiket a középiskolás korosztályban, ehhez egyéb programok is társultak, hogy a fiatalok érdeklődjenek a klasszikus zene iránt.

Színvonalas koncertekkel kezdődik tehát az évad, kár lenne kimaradni belőle, idősnek, fiatalnak egyaránt.