Az MSZP támogatja, hogy a honvédség a magyar határok védelmében segítséget nyújtson a rendőrségnek, mert a rendőrség ma egyedül nem képes ellátni ezt a feladatát, de a javaslat végszavazásánál a képviselőcsoport tartózkodni fog - közölte a szocialista frakció hétfői döntését az MTI-vel Harangozó Tamás.
A frakcióvezető-helyettes ezt azzal indokolta, hogy a parlament előtt lévő kétharmados törvényjavaslatot nem tartják alkalmasnak arra, hogy a honvédség mindehhez alkotmányosan és jogilag megfelelő felhatalmazást kapjon. 

Arra is kitért, hogy az MSZP támogatja az autóhitelek forintosításáról szóló javaslat házszabálytól eltérő, gyors tárgyalását, azonban módosító javaslatot fog benyújtani hozzá arról, hogy az átváltási árfolyam a 2010-es kormányváltáskor fennálló árfolyam legyen. A szocialisták ennek elfogadásához kötik a javaslat támogatását - jelezte.

A közbeszerzési törvényt viszont nem fogják megszavazni, mert véleményük szerint az nem a korrupció felszámolásáról, hanem "a Fidesz által az elmúlt években intézményesített központi korrupció kiterjesztéséről szól".

Harangozó Tamás közölte azt is, hogy az MSZP határozati javaslatot nyújtott be, amely - írta - közös európai megoldást kínál az európai menekültválságra, nem a probléma tüneti kezelését célozza, hanem a hosszú távú rendezést.

Forrás: MTI