Egyedüli, de közvetett irányítási jogot szerzett a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) felett a francia Veolia Voda S.A. vállalat, miután a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyta, hogy a társaság bekebelezze a  Berlinwasser International GmbH-t (BWI), amely kisebbségi tulajdonos volt a Csatorna Holding Vagyonkezelő Zrt.-ben. A Veolia Voda itt már korábban is többségi tulajdonos volt.
A cégadatbázisok szerint a Csatorna Holdingnak 2010-ben és 2011-ben nem volt árbevétele, azóta pedig mind­össze 6-6,5 millió forint érkezett hozzá évente. Üzemi eredménye az elmúlt öt évben mínusz 36 millióról mínusz 452 millió forintra romlott, 2013-ban és 2014-ben ugyanakkor már sikerült nullán tartania a mérleg szerinti eredményét. Az FCSM-ben – amely az ország legnagyobb vízközmű-szolgáltatója – Budapest önkormányzata volt a többségi tulajdonos, az irányítás az anyacég és a most megszerzett BWI kisebbségi tulajdonával került a franciákhoz.

Az FCSM árbevétele (35,6 milliárd forint) és üzemi eredménye (5,8 milliárd forint) ugyan valamelyest csökkent tavaly, az adózott eredménye ugyanakkor 4,7 milliárd forintra emelkedett.

A Berlinwasser 100 százalékának megvásárlását a Veolia július elején jelentette be. A GVH az összefonódás hatásainak értékelésekor megállapította, hogy ugyan mind a Veolia-csoport (amelynek magyarországi tagjai a Szegedi Vízmű Zrt. és a Veolia Víz Tanácsadó Zrt.), mind a Veolia és a BWI által közösen irányított vállalkozások vízközmű-szolgáltatást nyújtanak, azonban e tevékenységüket különböző településeken végzik. Az egyes települések továbbá elkülönült földrajzi piacot alkotnak, így az összefonódás nem jár horizontális hatással. A GVH más káros, vertikális vagy portfólióhatásokat sem azonosított, mindezeket figyelembe véve engedélyezte a tranzakciókat.