A jégkorong MOL Liga rájátszásába, azaz az első hat közé szeretne jutni az FTC, amely új edzővel vág neki a héten rajtoló szezonnak.
Greg Lindqvist vette át a szakmai munka irányítását, segítője az előző idényben vezetőedzőként dolgozó Szakács Ferenc lesz. 

A svéd tréner a hétfői idénynyitó sajtótájékoztatón kiemelte: "Az edzőmeccsek biztatóak voltak, megvan a remény arra, hogy a tavalyinál harcosabb csapat fusson ki a jégre".

Mickiewitz Tibor szakosztály-igazgató arról beszélt, hogy legfőbb céljuk egy olyan együttes kialakítása, amely egy majdan felépülő saját jégpályán meg tudja mutatni, milyen volt a régi Fradi-hoki.

"Ha meglesz a múltat idéző csapat, visszajön a közönség is" - mondta, ugyanakkor nem titkolta, hogy nemcsak a saját jégpálya, hanem az utánpótlás is hiányzik. Utóbbi helyzeten igyekeznek javítani azzal az együttműködési szerződéssel, amelyet a Pesterzsébeti Farkasokkal kötöttek, ahonnan MOL Liga-szintű játékosokat próbálnak beépíteni a csapatba. A keret fiatalodott, az átlegéletkor 22 év.

Kiss Gábor csapatkapitány elmondta, hogy az új edző érkezésével a morál is megváltozott az öltözőben, ennek eredményeként harcosabbak lettek, olyanok, amilyen az ő gyerekkorában volt a Ferencváros. Hozzátette: bízik benne, hogy az idegenlégiósok könnyen beilleszkednek a csapatba.

"Jó szereplést várok a csapattól, s ha bejutunk a rájátszásba, ott minden lehetséges" - jelentette ki.

Nyáron öt légiós érkezett: a finn Juhamatti Hietamaki - ő már korábban szerepelt az FTC-ben -, és két honfitársa, Joona Manninen és Niko Suoraniemi, valamint a lett Edgars Apelis és a svéd Jimmy Jensen. Rajtuk kívül Kovács Viktor László és Erdélyi Tamás Dunaújvárosból, Fekti Ádám és Ágoston Olivér Újpestről, Fliszár Zalán Miskolcról és Pál Zsombor a Progymtől.

Többen távoztak is, például Kiss Ákos és Hegyi Ádám a nagy rivális Újpesthez, míg Revák Zoltán, Lencsés Tamás és Németh Péter Dunaújvárosban folytatja.

A zöld-fehérek pénteken a címvédő DVTK Jegesmedvék otthonában játsszák az első mérkőzésüket.

Forrás: MTI