Pénteken és szombaton rendezik meg Prágában a visegrádi négyek - Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia - legjobb súlyemelőinek viadalát, amelyen első alkalommal indulnak felnőtt versenyzők is.
A cseh fővárosban a férfiaknál Nagy Péter és Gyurkovics Ferenc, továbbá a juniorkorú Kmegy Máté, a nőknél pedig Jung Beáta mellett két junior, Kocsor Réka és Kasza-Kovács Klára alkotja a magyar csapatot.

"A V4-nél már régóta működik az olimpiai reménységek tornája, s a magyar súlyemelő-utánpótlás fejlődésének jeleként tavalyelőtt a lányok, a múlt esztendőben a fiúk nyertek, az idén pedig ismét a 18 éven aluli lányok csapata végzett az első helyen - mondta a hétvégi esemény előtt Dobos Imre, a hazai sportági szövetség (MSSZ) elnöke az MTI-nek. Hozzáfűzte, hogy most először kapnak lehetőséget a felnőtt korosztály képviselői is a sorozatban, és a vegyes korosztályú válogatottak versenyében is jók az esélyei Magyarországnak.

"A torna sportpolitikailag is nagyon jó, tovább visz egy jól bevált rendszert, amit már eddig is működtetett ez a négy ország. Most ez még magasabb szintre kerül a felnőttek belépésével" - jelentette ki az MSSZ első embere, aki hozzátette, hogy a regionális eseményt az Aján Tamás irányította Nemzetközi Súlyemelő Szövetség is támogatja.

Forrás: MTI