Zenepedagógiai célokra 100 millió forintot különítettek el címzett támogatásként a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programja keretében - hangzott el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke a műsorban elmondta, hogy az elkülönített kerettel az élőzenét szeretnék népszerűsíteni a fiatalok között, javítva azon a tényen, hogy Magyarország az utolsó előtti helyen áll Európában a mindennapos éneklés és hangszeres játék terén.

Olvasd el ezt is: 

A Cseh Tamás Program második évadának legújabb felhívásáról szólva Doncsev András elmondta, hogy a kiírásra elsősorban azok a fővároson kívül működő könnyűzenei klubok, koncerthelyszínek és művelődési házak pályázhatnak, amelyek legalább 16 zenekar felléptetését vállalják. Az összesen 80 millió forintos kerettel minden megyében legalább egy helyszínt szeretnének támogatni.

Hozzátette: a pályázatra való jelentkezés határideje szeptember 11., a klubtámogatási alprogram keretében helyszínenként legfeljebb 4 millió forint támogatás igényelhető.

Forrás: MTI