A váratlan eseményt egy másik gép utasa rögzítette és osztotta meg a YouTube-on.
A Delta Airlines járata épp felszállásra várt a Hartsfield-Jackson Atlanta Nemzetközi Reptéren, amikor egy villám csapott bele a gépbe. Az eseményt egy amatőr videón, egy másik gép utasa meg is örökítette.

A felvételen az látható, hogy a világ egyik legforgalmasabb repülőterén a gépek rossz időjárási viszonyok közepette állnak sorban a kifutópályán felszállásra várva. A férfi a YouTube-ra fel is töltötte 36 másodperces videóját még augusztus 18-án, szerdán.

Morgan Durrant, a Delta szóvivője megerősítette, hogy a társaság Boeing 737-900R Las Vegasba tartó 67-es járatába kedden villám csapott, miközben az felszállásra várakozott. A szóvivő hozzátette, a 111 utas és a hat fős légi személyzet sértetlenül úszta meg az esetet. A gép közel két órás késéssel szállt fel, de mindössze 20 perccel a tervezett idő után landolt Las Vegasban.

Durrant elmondta, hogy a Delta gépeinek tervezésekor a biztonság az elsődleges szempont; a repülők szerkezete, valamint az ipari minőségű szigetelés villámhárítóként funkcionál és a felgyülemlett feszültséget a futóműveken keresztül a földbe vezeti.

Patrick Smith, pilóta és az AskThePilot.com bloggere azt írta, hogy gyakrabban ér villámcsapás egy gépet, mint ahogy azt az utasok észrevennék.