Hiába jártatja a száját a baloldali média  és az adónkból fenntartott jogvédő szervezetek tömkelege, karöltve az Európai Unióval (itt meg kell jegyeznünk, hogy a magyar ember minden egyes forintjáért keservesen megdolgozik), mert azok az országok, akiknek van vesztenivalójuk (és nem csak anyagi) a menekültáradattal, lépnek és lépni is fognak. 
Ha Európa nem lesz képes normális menekültvédelmi rendszert kidolgozni, akkor úgy hullik szét légvárként, mint ahogy a sumák gazdasági szereplői létrehozták azt, hogy irreális pénzügyi üzelmekkel, a földdel tegyék egyenlővé és leszegényítsék annak lakosságát. 

Köszönjük Gabriel Oprea-nak a tisztán látását. (Multumim domnul Oprea)

A román hatóságok is megerősítik Szerbiával közös határaik védelmét – jelentette be Gabriel Oprea miniszterelnök-helyettes, a román belügyi tárca vezetője.

Oprea több mint harminc, a rendkívüli helyzetek kezelésében illetékes intézmény vezetőjével tanácskozott a menekülthelyzetről. Románia határainak több mint 2000 kilométernyi szakasza egyben az Európai Unió határa is, ennek negyedét, 546 kilométert tesz ki a román-szerb határ. A határszakasz védelmének megerősítésében valamennyi nemzetbiztonsági feladatot ellátó intézmény összehangoltan vesz részt.

A miniszterelnök-helyettes megjegyezte, hogy megelőző intézkedésről van szó, Románia egyelőre nem szembesült bevándorlási hullámmal. Az országban hat központ áll készenlétben, melyek 1500 embert tudnak befogadni, jelenleg a helyek 20 százaléka foglalt. Szükség esetén bővíthető a rendelkezésre álló infrastruktúra.

„A migrációs hullámnak súlyos társadalmi, gazdasági és biztonsági következményei vannak az európai országokban. Ilyen körülmények között nemzeti érdekeink pragmatikus érvényesítésén túl szolidárisaknak is kell lennünk európai partnereinkkel” – hangoztatta Oprea.

Gabriela Leu, az ENSZ menekültügyi szervezetének romániai szóvivője elmondta: a román hatóságok az év eleje óta 900 menedékkérelmet regisztráltak, háromszázat hagytak jóvá, ezek többségét szíriai állampolgárok adták be.