„Fékezés nélkül vágódott-e be az előtte kanyarodó autóba?” – többek között erről is faggatták a színészt a rendőrök - írja a Kiskegyed.
Gyanúsítottként hallgatták ki – jutottak el az első hírek a Bors szerkesztőségébe, mert a lap forrása szerint ugyanis a balesettel kapcsolatban felmerült a színész felelősségének lehetősége is. A napilap rendőrségi forrásai azonban ezt nem erősítették meg, azt azonban igen, hogy valóban meghallgatták a színészt – tanúként.
Az információk szerint Rékasi Károly minden tekintetben együttműködő volt a hatóságokkal. Igyekezett részletes vallomást tenni annak ellenére, hogy a baleset következményeként fellépő emlékezetkieséssel is meg kellett küzdenie. A színész egy autót szeretett volna megelőzni, amikor az balra fordult, és összeütköztek a motorozó Rékasival.

Mint ismeretes, a színész másfél hónappal ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet a XXII. kerületben, a Háros és Gyönyszem utca sarkán. Fejsérülést, valamint boka-, medence- és combcsonttörést szenvedett, megoperálták.

Amennyiben a sofőr időben jelezte kanyarodási szándékát, a színész feltehetően vétkes lesz a balesetben. A motor féknyoma vagy annak hiánya akár a színész „vesztét” is okozhatja a nyomozás során. A felelősség megállapítása további vizsgálatokat igényel, és ebben nagy szerepe lehet a helyszíni szemlének, az ennek során készített fényképeknek.

Forrás: Kiskegyed